(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 21. septembra, in v soboto, 22. septembra, je v Slovenj Gradcu potekal  17. mirovniški festival z naslovom Od ljudi za ljudi.

Tudi v letošnjem šol. letu smo se udeležili Unesco nacionalnega projekta Mirovniški tabor z naslovom Osvobodimo energijo, ki ga je organizirala Prva osnovna šola Slovenj Gradec. Tabor je trajal dva dni, udeležili pa sta se ga devetošolki Ines Fridau Tivadar in Robertina Rožanc. Ob prihodu  so nam učenci in učitelji Prve osnovne šole Slovenj Gradec pripravili kratek kulturni program, v katerem so nas tudi simbolično pozdravili.  Nato smo se udeležili prireditve v mestu Slovenj Gradec, sodelovali   smo tudi v skupnem plesnem spektaklu, ki je potekal na ulicah Slovenj Gradca.

Popoldan smo preživeli z učenci gostitelji, ki so nas povabili na svoje domove. Zvečer pa smo izdelovali energijske bonbone, spoznavali energijo v različnih jezikih, opazovali zvezde ter plesali v ritmih zumbe.

V soboto so se učenci ponovno družili v delavnicah in ustvarili vetrnico iz lego kock. Ves čas sta nas  spremljala toplo jesensko sonce in prijaznost slovenjegraških otrok in učiteljev. Tabor smo strnili s prijetnimi vtisi  ter novimi prijateljstvi – združeni v različnosti.

šolska Unesco koordinatorica
Alenka Kozar

 

Dostopnost