(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
Uvodni pozdrav predstojnice

Uvodni pozdrav predstojnice

V četrtek, 8. 12. 2016, smo bili gostitelji rednega srečanja ravnateljev pomurskih osnovnih in glasbenih šol, ki poteka pod okriljem Območne enote Murska Sobota, Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Zbralo se je 32 ravnateljev od 38 pomurskih šol. Strokovno srečanje je bilo namenjeno formativnemu spremljanju napredka učencev, kar je prioritetna naloga Zavoda RS za šolstvo. Po uvodnem pozdravu ravnateljice in gospe predstojnice Irene Kumer, so prisotne razveselili najprej naši najmlajši. Prvošolci so se predstavili s prepletom pesmic v angleščini in nas očarali z že osvojenim angleškim besediščem. Za nastop jih je pripravila učiteljica angleščine Valerija Žnidarič Žitek. Učenke šestega razreda, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščina  (Ronja Slavič, Anamari Žnuderl, Žana Škerget, Ivona Mes, Lara Čolnik) so nas navdušile s prizorčkom  v nemškem jeziku. Tudi pri učenkah smo prisotni prepoznali, kako spontano in razumljivo so učenke odigrale prizorček v nemščini. Za nastop jih je pripravila učiteljica Milena Titan.

V nadaljevanju je ravnateljica predstavila, kako na Osnovni šoli Kapela udejanjamo formativno spremljanje učencev, s poudarkom na povratni informaciji in samouravnavanju učencev pri učenju.  Poudarila je, na kaj naj bo ravnatelj pozoren pri vodenju šole v smeri udejanjanja vizije in poslanstva in čemu je dobro  pri razvoju šole nameniti največ časa. Predstavila je razvojne usmeritve OŠ Kapela in prednostne naloge v tem šolskem letu. Kako poteka delo neposredno z učenci, so s svojimi predstavitvami nazorno, strokovno in suvereno podkrepili  učitelji Alenka Kozar, Igor Prša in svetovalna delavka mag. Andreja Strmšek. Hvala vsem za njihov prispevek na srečanju ravnateljev.

Hvala vsem strokovnim in drugim delavcem ter učencem, ki so s svojim delom  in nastopom prispevali, da je bilo včerajšnje srečanje uspešno izvedeno.

mag. Anastazija Avsec, ravnateljica

 

 

 

Dostopnost