(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Po dveh uspešnih in zanimivih letih ustvarjanja različnih kulinaričnih jedi sveta, so se najuspešnejši in najvztrajnejši mladi kulinarični ustvarjalci podali nazaj v Slovenijo, pravzaprav v Prekmurje, od koder prihaja tudi »zmagovalna kulinarična posebnost«: Zeljove krpice.

Uspešni mladi kuharji, med katerimi so bili najbolj vztrajni devetošolci: Maša, Žana in Žiga M., so v sredo, 22. 5. 2024  še zadnjič pripravili zanimivo jed. Najprej so zamesili preprosto testo, nato nasekljali, začinili ter popražili zelje, zavreli vodo, testenine skuhali, premešali in postregli. K enostavnemu in zelo okusnemu kosilu so povabili tudi sošolce, saj je dobro tudi deliti. Med največjimi oboževalci te tradicionalne prekmurske jedi so tudi Amadej, Filip, Jan in Žiga V.

Sicer pa so v dveletnem aktivnem druženju z mentorico učiteljico Bernardo preizkusili: madžarski langaš, skandinavskega lososa s testeninami, italijansko pico, azijski pat tai, ameriške palačinke ter piščanca z rižem in ananasom v kokosovi omaki po havajsko.

Dragi mladi kulinarični ustvarjalci, zelo lepo je bilo z vami kulinarično potovati po svetu, se družiti, skupaj ustvarjati, se smejati ob nezgodah in kulinarično razvajati.

Želim vam veliko uspeha na vaših novih poteh,  mentorica: mag. Bernarda Roudi.

Dostopnost