(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Z veseljem objavljamo novico, da so se naši učenci prvič udeležili državnega tekmovanja Logična pošast, ki je potekalo v soboto, 25. maja 2024, na OŠ I Murska Sobota. Tekmovanje, ki preizkuša matematične in logične sposobnosti, je bilo za naše učence poseben izziv in priložnost za dokazovanje.

Tekmovali so Bor Podlesek, Matevž Karnet, Svit Mauko, Gabrijel Karnet, Leilani Horvat, Živa Mauko, Jaka Cipot, Mariša Zamuda, Tijana Rožanc in Filip Stanek. Vsak od njih je prispeval k uspehu naše šole s svojim trudom ter vztrajnostjo.

Tekmovalci so se spopadli s svetom manjkajočih števil, logičnih ugank, kombinacij in razvrstitev, ter pokazali sposobnosti reševanja kompleksnih problemov. Posebej čestitamo Mariši Zamuda, ki je osvojila zlato državno priznanje, kar je lep dosežek za našo šolo. Srebrno državno priznanje pa prejmejo Jaka Cipot, Živa Mauko in Leilani Horvat.

Vsem našim tekmovalcem iskreno čestitamo za njihov trud in uspeh.

Pohvala vsem učencem, ki so se udeležili v letošnjem letu matematičnih tekmovanj in staršem za njihovo podporo, predvsem pri prevozih na regijska in državna matematična tekmovanja. Veselimo se novih zmag in dosežkov na matematičnih tekmovanjih tudi v naslednjem šolskem letu.

Peter Korošec,

vodja šolske tekmovalne komisije

Dostopnost