(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
10.11.2011 - Medobčinsko prvenstvo v rokometu

10.11.2011 – Medobčinsko prvenstvo v rokometu

V četrtek, 10. novembra 2011, je v telovadnici OŠ Apače potekalo medobčinsko tekmovanje za starejše dečke in deklice. Naša šola se je tekmovanja udeležila z obema ekipama. Pohvaliti je potrebno obe ekipi, saj sta prikazali zelo dobro igro žal pa nam ni uspelo dati zadosti golov za večji uspeh. Učenke so osvojile 2. mesto za ekipo OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, učenci pa tretje za ekipama OŠ Gornja Radgona in OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici.

Barve naše šole so zastopali:

Starejši dečki:

Lan Jakovljevič, Žan Knupleš, Sergej Vršič, Staš Zupančič, Marcel Kegl, Martin Šutja, Tilen Pintarič, Aljaž Gros, Niko Vršič, Jure Marinič in Tilen Ivanič.

 

Starejše deklice:

Katja Čolnik, Sanja Vogrinec, Katja Kocbek, Robertina Rožanc, Špela Fekonja, Eva Klemenčič, Taja Jauk, Kaja Leopold, Anja Kovačič, Nika Plohl, Viktorija Šafarič, Ema Dubrovski, Mia Gomboc in Nika Haložan.

Vsem iskreno čestitam, Igor Prša.

Osnovna pravila

Ekipa šteje največ 14 učencev ali učenk. Igralni čas v četrtfinalu, polfinalu in finalu je 2 x 12 minut za učence in učenke, s triminutnim odmorom med polčasom tekme in desetminutnim odmorom med zaporednima tekmama. Izključitev igralcev traja 1 minuto. Učenke igrajo z žogo obsega 52 cm, učenci pa 54 cm.

Točkovanje: za zmago osvoji ekipa 2 točki, za neodločen izid 1 točko, za izgubljeno tekmo 0 točk. Zmagovalec skupine je tista ekipa, ki ima po končanem turnirju največ točk. V primeru enakega števila točk dveh ali več ekip odločajo o vrstnem redu izidi medsebojnih srečanj po naslednjem merilu:

  • število osvojenih točk medsebojnih srečanj,
  • gol razlika medsebojnih srečanj,
  • gol razlika vseh tekem,
  • večje število danih golov na vseh tekmah.

Če se z zgornjimi merili ne more določiti zmagovalca, se streljajo sedemmetrovke (najprej vsaka ekipa izmenično po 5 strelov, če je treba izmenično do zgrešenega strela). Na vseh tekmah veljajo mednarodna pravila. Upoštevamo navodila za tekmovanje mladih pri RZS in druge pravilnike RZS.

Več informacij o šolskih športnih tekmovanjih si lahko preberete v Informatorju za šolska športna tekmovanja.

Dostopnost