(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Galerija slik - UNESCO.Življenje posameznika je obogateno z osebnimi izkušnjami, željami, potovanji … In čeprav je samostojno in individualno, je povezano tudi z življenjem nekoga drugega. Pravzaprav je povezano z vsem, kar nas obkroža – naravo, ljudmi, kulturo, zgradbami.

V vsakem koščku našega okolja se kažemo tudi mi. Življenje v skupnosti in medsebojno sodelovanje je kot pisanje besede. Če ena od črk manjka, beseda nima več smisla.
Zato je še kako pomembno, da si ozavestimo besede Živimo skupaj. Pomembno je, da se povezujemo, med seboj sodelujemo, se pogovarjamo, igramo, dihamo, skratka živimo. Živimo skupaj je tudi naslov nacionalnega Unesco projekta Osnovne šole Kapela.

Nacionalni projekt smo izvedli v okviru dneva dejavnosti, k sodelovanju pa smo povabili tudi druge Unesco šole po Sloveniji. V četrtek, 4. aprila 2013, smo v šoli gostili učence in mentorje iz štirih Unesco šol, in sicer OŠ Fokovci, OŠ Odranci, OŠ Rodica ter Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Šole so se predstavile s kulturnimi značilnostmi svojega kraja, učenci pa so v nadaljevanju sodelovali v ustvarjalnih delavnicah. Z različnimi socialnimi igrami, literarnimi delavnicami ter drugimi ustvarjalnimi aktivnostmi  so se učili o vrednotah in spoznavali sebe in svoje okolje.

                                                           šolska Unesco koordinatorica Alenka Kozar

Dostopnost