(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

S kulturo in slovensko besedo predaja človek človeku svoje misli in čustva. Prava umetnost je ta, ki v nas prebudi čutečo struno ali nam s posebnimi izraznimi sredstvi kulture predstavi vez med naravo in umetnostjo. Osnovna šola Kapela ponuja  veliko kulturnih dejavnosti, v katerih lahko učenci razvijajo odnos do umetnosti in razvijajo različne izrazne oblike kulture, kot so besede, kretnje, linije, podobe in barve. 

Učenci so vključeni v pevski zbor, dramski, plesni in likovni krožek ter literarno dejavnost.
Vključujejo se lahko tudi k filmski in turistični vzgoji.
Javni sklad za kulturne dejavnosti je letos že desetič razpisal prijavne pogoje za pridobitev naziva “Kulturna šola.”

Z vsemi dejavnostmi in dosežki, ki smo jih dosegli na kulturnem področju, smo prejeli naziv Kulturna šola. Naziv Kulturna šola je podeljen za tri leta, in sicer 2013 – 2016.
20. septembra 2013 je potekala v Osnovni šoli Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem slovesna podelitev priznanj za naziv “Kulturna šola”. Prireditve sta se udeležili osmošolka Nika Crnkovič ter devetošolka Nika Plohl. Spremljali sva ju učiteljici Tatjana Perša in Alenka Kozar.
Učencem so v dopoldanskem času predstavili slovenski film. Razredni sovražnik je bil nagrajen z nagrado FEDEORA za najboljši film. Po ogledu so imeli učenci priložnost spoznati glavne igralce omenjenega filma, pogovarjali pa so se tudi z režiserjem filma Rokom Bičkom.
Javni sklad za kulturne dejavnosti je organiziral za mentorje  tudi okroglo mizo z naslovom Kako razvijati filmsko vzgojo v šolah.

 

                                                                                                   Alenka Kozar

Dostopnost