(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Prvega srečanja v okviru projekta Comenius večstranska šolska partnerstva so se udeležile učiteljica Tatjana Perša, svetovalna delavka Jana Nusdorfer Recek in ravnateljica mag. Anastazija Avsec. Učitelji, ki so prihajali iz osnovne šole v Belgiji, Danski, Portugalski, Sloveniji in iz Švedske, so bili vključeni v delavnice, prisluhnili so predavanjem in si ogledali pouk v švedski šoli ter začutili utrip v partnerski osnovni šoli St.:Olofskolan.

V času obiska so izmed pripravljenih projektnih logotipov, izbrali logotip projekta. Ponosni smo, saj je bil izbran  logotip naše učenke Viktorije Šafarič, ki ga je ustvarila pod mentorstvom učiteljice Ide Petek. Iskrene čestitke Viktoriji, ki je postala avtorica uradnega logotipa šol, vključenih v projekt.

mag. Anastazija Avsec, ravnateljica in koordinatorica projekta

Kaj nas je na Švedskem še posebej navdušilo?

Šolo St.:Olofskolan, ki smo jo obiskali, obiskuje 300 otrok, 28 narodnosti. Tako smo v razredih srečevali mavrično zastopane različne narodnosti otrok in med njimi je bilo tudi veliko otrok, katerih starši izvirajo iz Srbije in so nas spraševali, če znamo srbski jezik. Naši vodiči po šoli so bili učenci 6. razreda, vodenje v angleškem jeziku, so odlično opravili. V naslednjem tednu bomo pripravili delavnice za naše učitelje, nato bomo v naše neposredno delo v razredu uvajali tudi nova pridobljena znanja in metode tudi pri sodelovanju s starši.

Comenius_1_mobilnost_Svedska_2013

Dostopnost