(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Galerija slik - Podelitev bralnih značk.V mesecu aprilu obeležujemo dva pomembna dneva, ki sta povezana s knjigo. 2. april je mednarodni dan knjig za otroke in 23. april je svetovni dan knjige.

Vsako leto ob mednarodnem dnevu knjig za otroke mednarodna organizacija IBBY pripravi  poslanico in plakat. Letos  je poslanico  z naslovom Pismo otrokom vsega sveta ter plakat prispevala irska sekcija.

Bralce pogosto zanima, kako pisatelji pišejo – od kod jim zamisli? Najpogosteje dobijo odgovor, da so zgodbe plod pisateljeve domišljie. Ah, seveda, si mislijo bralci. Toda: kje domuje domišljija, iz česa je in ali jo imamo vsi? No, odgovarja pisatelj, domišljijo imamo v glavi … (odlomek iz poslanice 2014)

3. aprila 2014 smo učencem, ki so opravili bralno značko, podelili priznanja. Ob tej priložnosti smo na šoli gostili pesnika, pisatelja, igralca, glasbenika in vsestranskega umetnika Matjaža Pikala.

Matjaž Pikalo je učence navdušil s pestrim in svojstvenim nastopom. Otrokom je deklamiral  pesmi ter predstavil svoja književna dela. Zaigral je tudi na svojo harmoniko in zapel nekaj otroških pesmi. Učenci so se pridružili petju in se  nasmejali ob humornem besedilu. Prijetna ura  s književnikom in umetnikom Matjažem Pikalom je hitro minila.
Sledila je še podelitev bralnih značk. V letošnjem šol. letu je bralno značko osvojilo 105 učencev.

Vsem prejemnikom priznanj  iskreno čestitam in upam, da bodo učenci še naprej z veseljem posegali po knjigah.  Branje je zelo pomembno, saj ga potrebujemo na vsakem koraku. Pismenost in branje hodita z roko v roki, saj  ob branju usvojimo novo znanje in tudi poletimo na krilih domišljije. Besedo za besedo, stran za stranjo odkrivamo nove svetove in kot je povedal in zapisal v šolsko kroniko Bralne značke pisatelj Matjaž Pikalo: … »ena stran na dan in prebere se roman.«

 

mentorica Bralne značke

Alenka Kozar

Dostopnost