(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

POHOD IN ŠPORTNE IGRE

Galerija slik - 1. športni dan 6. - 9. razred. V petek, 26. septembra bodo učenci 6. do 9. razreda imeli športni dan. Temi športnega dne sta pohod in športne igre.

Dnevni red

7.30 – zbor pred šolo, preverjanje prisotnosti (razredniki)

7.45 – 9.45 pohod po Atilovi poti

9.45 – 10.15 malica

10.15 – 12.45 športne igre in peka kostanjev

Športne igre

Učenci se bodo pomerili v nogometu, učenke pa v košarki 6. a : 7. a ter 8. a : 9. a.

Nogometna pravila

Igra se po pravilih malega nogometa 4 + 1, na dva polčasa po 10 minut. Menjave so leteče, pri tem pa mora igralec, ki zapušča igrišče, le to zapustiti, predno vstopi njegova zamenjava. Vsak učenec mora igrati vsaj 5 minut.

Košarkarska pravila

Košarka se igra po uradnih košarkarskih pravilih (FIBA) s tem, da na štiri četrtine po 5 minut. Menjave se vršijo ob prekinitvah. Vsaka učenka mora igrati vsaj eno četrtino.

Odbojka

Če bo čas dopuščal, bomo odigrali tudi prijateljsko odbojkarsko tekmo med učitelji in učenci. En set proti učenkam, en set proti učencem za morebitni tretji set se lahko pomešajo.

Pohod po Atilovi poti

Učenci opravijo pohod po dolgi Atilovi poti.

Peka kostanjev

Peka kostanjev je spremljevalna dejavnost, vendar pa so zanjo potrebni kostanji in drva. Vsak učenec naj prinese malo kostanjev (20 dag) in eno poleno.

Oprema

Učenci naj se primerno oblečejo (večplastna oblačila, po potrebi tudi dežnik ali anorak = dežni plašč za pohod ter športno opremo za športne igre) in obujejo (pohodni čevlji za pohod ter športni copati za športne igre). Na pohod si vzamejo tudi dodatno pijačo in prigrizek (od doma). Malica bo v šoli.

Igor Prša

 

Dostopnost