(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
27.3.2015 - Obisk galerije in knjižnice v Murski Soboti

27.3.2015 – Obisk galerije in knjižnice v Murski Soboti

Projekt Rastem s knjigo je nacionalni projekt Javne agencije za knjigo Republike Slovenije in poteka v sodelovanju s knjižnicami in osnovnimi ter srednjimi šolami. S projektom želijo med mladostniki spodbujati dostopnost kakovostne in izvirne mladinske književnosti ter promovirati domače književnike.

V okviru tega projekta so učenci 7. razreda v petek, 27. marca 2015, obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti. V knjižnici so jim predstavili naloge knjižnice, program COBISS ter najnovejše mladinsko leposlovje. Učenci so prejeli tudi knjigo Slavka Pregla Odprava zelenega zmaja z ilustracijami Marjana Mančka.

Po obisku knjižnice so sedmošolci obiskali še Galerijo Murska Sobota. V galeriji so si ogledali izbor iz stalne zbirke – Stalna zbirka kot tradicija. Na razstavi so predstavljena dela svetovno znanih mojstrov, slovenskih mojstrov in pomurskih avtorjev, prav tako pa je zastopana tudi mlajša generacija umetnikov.

Kulturni dan, ob katerem so učenci obiskali kar dve kulturni ustanovi, je izjemna priložnost za razvijanje odnosa do kulture in umetnosti. Poleg tega pa so lahko učenci svoje domače knjižne police obogatili s književnim delom slovenskega avtorja.

Alenka Kozar in Ida Petek

Dostopnost