(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
20.4.2016 - Bralna značka - galerija slik

20.4.2016 – Bralna značka

Nekoč je …

Nekoč je živela … Princesa? Ne.

Nekoč je bila knjižnica. In nekoč je bila tudi deklica z imenom Luisa, ki je šla prvič v knjižnico. Hodila je zelo počasi, ker je vlekla za sabo veliko torbo na koleščkih. Očarano si je ogledovala notranjost knjižnice: police, same police, police, polne knjig. Mize, stoli, pisane blazine, risbe in plakati po stenah.
»Prinesla sem fotografijo,« je plaho rekla knjižničarki.
»Odlično, Luisa! Izdelala ti bom člansko izkaznico. Ti pa si medtem izberi knjigo. Lahko si izbereš eno, ki jo boš odnesla domov. Prav?«
»Samo eno?« je razočarano vprašala Luisa.

(odlomek iz poslanice ob mednarodnem dnevu knjig za otroke Brazilske sekcije IBBY)

V sredo, 20. aprila 2016, smo slovesno zaključili bralno sezono. Najprej so se v kratkem kulturnem programu predstavili Jakob Stanek in Jurij Ivanuša, ki sta zaigrala na trobenti, Tjaša Lukovnjak in Sendy Zver pa sta prebrali poslanico in nekaj misli o pomenu branja. Ob podelitvi Bralnih značk nas je obiskal mladinski pisatelj, glasbeni novinar in urednik ter kreativni producent Žiga X Gombač. Ob svoji predstavitvi nas je popeljal na čudovito potovanje skozi zgodovino ter  skozi svoje umetniško ustvarjanje. Predstavil je svoje mladinske detektivke, pripovedoval je o številnih zanimivostih iz zgodovine, ki jih vključuje v svoja dela ter nam predstavil književne junake iz svojih stripov.

Na koncu je sledila še podelitev Bralnih značk in spominskih priznanj Zlatim bralcem. Vseh devet let so bili zvesti knjigi in Bralni znački v osnovni šoli naslednji učenci: Žan Bedrač, Filip Kovačič, Tjaša Lukovnjak, Luka Marinič, Aleks Rautar, Ana Rebernak, Lara Sampl in Tjan Šoštarič.

Mentorica Bralne značke

Alenka Kozar

Dostopnost