(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
“Delavnice v okviru TVU so se zaključile. Hvala vsem učencem  za udeležbo in ustvarjalnost pri delu ter mentorici peddagoginji Jani Nusdorfer Recek za organizacijo in izvedbu TVU. Deklice, ki so se udeležile klekljarske delavnice pa, na lastno željo, še naprej prihajajo.
VZU-1    VZU-3    VZU-2

V torek, 7. 6.  in sredo, 8. 6. 2016 ob 13.10 učence vabimo na zadnji sklop delavnic v okviru TVU. Tokrat boste spoznali osnove izdelovanja idrijske čipke oz. klekljanja. Klekljanje pomeni prepletanje, križanje in pretakanje vsaj dveh parov niti, ki so navite na podolgovate, lesene, posebno oblikovane paličice.  Paličice pa so pritrjene na posebno blazino, imenovano bula. Če bi radi preizkusili svoje ročne spretnosti, se oglasite pri Jani Nusdorfer Recek, ki zbira prijave.

Jana Nusdorfer Recek

V okviru TVU je za nami uspešna delavnica, kjer so se otroci naučili, kako pomembno je natančno poslušanje drug drugega. V torek, 31. 5. ob 13.10  vas vabimo, da se udeležite nove delavnice, in sicer izdelovanja brenkal iz odpadnega materiala. S seboj prinesite dobro voljo, da bomo veselo zaigrali. Prijave zbira Jana Nusdorfer Recek.

Teden_VZU

Jana Nusdorfer Recek

TVU (Teden vseživljenjskega učenja) vsako leto promovira pomen učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih. Projekt soustvarjajo in podpirajo številne skupine in ustanove širom cele Slovenije, usklajuje pa jih Andragoški center Slovenije (ACS). Letos poteka v obdobju od 13. 5. do 30. 6. 2016.

OŠ Kapela bo ponudila nekaj delavnic in prireditev. Program dogajanja bo objavljen na plakatu in spletni strani šole. Že v tem tednu lepo vabljeni učenci v sredo, 25. 5. ob 13.10 v kabinet specialne pedagoginje, kjer boste na delavnici spoznali, kako pomembno je, da dobro poslušamo drug drugega in kaj se zgodi v nasprotnem primeru. Naslov delavnice je »Prejemanje in dajanje navodil«.

Sledile bodo še druge delavnice: lahko boste spoznali osnove klekljanja idrijske čipke, izdelovanja brenkal ipd. Za udeležbo na delavnicah se obrnite na Jano Nusdorfer Recek. Lepo vabljeni.

 

Jana Nusdorfer Recek

Dostopnost