(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Članek v časopisu Večer o akciji “Šolar na smuči” na Mariborskem Pohorju (18. 1. 2017). Vabim vas k prebiranju.

Članek v Pomurskem vestniku, 26. 1. 2017

Letos smo se odločili, da se bomo priključili akciji “Šolar na smuči”, ki je slovenski projekt smučarskega osveščanja šolskih otrok. Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki in vsako leto doseže zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič, takšnih pa je kar polovica. Akcija namreč ponuja enkratno priložnost, da svojim učencem omogočimo brezplačen, voden smučarski dan na snegu, na enem izmed smučarskih centrov, ki so vključeni v akcijo. V tej zimi bo akcija potekala od 16. do 20. januarja 2017. Namenjena bo četrtošolcem in petošolcem. Potekala bo v smučarskih centrih Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno.

Večina naših učencev bo v torek, 17. 1. 2017 prvič stopilo na smuči na Mariborskem Pohorju kot udeleženci vseslovenske akcije.

Organizatorji akcije  bodo zagotovili brezplačne smučarske karte za učence in učitelje, zagotovili učitelje smučanja za začetne skupine, zagotovili označevalne majice za vse otroke v projektu, ki jih dobijo otroci v trajno last in zagotovili darila in spominka za vse udeležence akcije.

Veselimo se športnih užitkov na smučeh za naše učence.

mag. Anastazija Avsec, ravnateljica

Dostopnost