(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
3.10.2017 - Vesolje in umetnost - klikni na sliko za ogled galerije slik

3.10.2017 – Vesolje in umetnost

Povabimo sonce v šolo je osrednja tema letošnjega tedna otroka, ki ga vsako leto obeležujemo v 1. tednu  meseca oktobra. Z namenom  spodbujanja in vključevanja ustvarjalnejšega učenja in razmišljanja smo v torek, 3. oktobra,  izvedli kulturni dan  z naslovom Vesolje in umetnost.

Kulturno umetniško društvo Za boljši svet se je predstavilo z igro Mali princ, ki je prirejena po istoimenskem književnem delu A. S. Exuperyja. Predstava je osvetlila  problematiko sodobnega časa, saj opozarja, da so zaradi sodobne tehnologije in  materialnih stvari osiromašeni pristni medsebojni odnosi. Učenci so se naučili, da je zelo pomembno, da si znamo prisluhniti in pomagati. Prav tako pa nas je Mali princ naučil, da je pomembna notranja lepota. Sporočila zgodbe so bila odlično izhodišče za poustvarjanje v delavnicah.

Ta dan  smo na šoli gostili tudi astronomsko društvo Odiseja iz Krškega.  Postavili so  prenosni planetarij, v katerem so  učenci ob multimedijskem  predavanju  lahko nazorno pogledali in izvedeli, kako se je zgodil veliki pok,  zakaj je naš planet nekoliko nagnjen; spoznavali pa so tudi značilnosti zvezd in ozvezdij ter planetov našega osončja.

Učenci so z različnimi aktivnostmi razvijali ustvarjalnost ter spoznavali novo in uporabno znanje,  v ustvarjalnih delavnicah pa  so izdelovali  različne izdelke, ki so povezani z astronomijo.

Alenka Kozar

Dostopnost