(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Učenci 8. in 9. razreda so se v torek, 14. 11. 2017 v okviru dneva dejavnosti Ko bom velik, bom… odpravili na ogled bližnjih podjetij. Svoja vrata so jim odprla naslednja podjetja:  Zdravilišče Radenci, Lekarna Frangež, Logistika Škerget, Regi-vo, Arcont, Veterinarska postaja Gornja Radgona.

V Zdravilišču Radenci so spoznali delo kuharskega osebja, strežbe, animacije ter vzdrževalcev. Odpravili so se tudi do lekarne Frangež, kjer jim je prijazno osebje predstavilo poklic farmacevta.

Logistika Škeget zaposluje različne kadre, zato je bila predstavitev njihovega dela raznolika in zanimiva: od dela logističnega tehnika, natakarja, mehanika, šoferja, računovodje… V podjetju Regi-vo pa so učencem predstavili, kako pomembna je varnost v cestnem prometu in kako na vozilu poskrbeti zanjo.

Podjetje Arcont zaposluje veliko število ljudi v regiji: od inženirjev do ličarjev, monterjev, mizarjev… Kako zanimivo je delo veterinarja, pa so jim predstavili na veterinarski postaji.

Učenci so spoznali, kako veliko različnih profilov poklicev potrebuje posamezno podjetje, da lahko nemoteno zagotavlja kakovostne storitve in izdelke.

Hvala podjetjem za poučne predstavitve.

Jana Nusdorfer Recek

Dostopnost