(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
Šola v naravi 5. in 7. razred - Bohinj - Galerija slik

27.11. – 1.12. 2017 – Šola v naravi 5. in 7. razred – CŠOD Bohinj

Za nami je prvi dan šole v naravi v CŠOD Bohinj. Nastanjeni smo v kraju Ribčev Laz, ki se nahaja v neposredni bližini Bohinjskega jezera. Po prijaznem sprejemu v dom nas je vodja doma seznanil s hišnimi pravili, nakar je sledilo kosilo. Po kosilu smo se po kratkem odmoru odpravili na prvi poučni sprehod, na katerem smo se seznanili z geografskimi značilnostmi Bohinja. Občudovali smo prekrasno naravo, posuto s prvim snegom. Spoznali smo razsežnost Bohinjskega jezera, ledeniški izvor doline in druge posebnosti. Občudovali smo tudi gorske krasotce in z daljnogledom uzrli Aljažev stolp na Triglavu. Po večerji smo opravili še pohod do naselja Ukanc, ki tako kot Ribčev Laz leži ob Bohinjskem jezeru. Sledilo je večerno druženje po sobah, umivanje in spanje.

V nadaljevanju sledijo vtisi učencev, kakor so jih zapisali po posameznih dnevih.

TOREK

Zjutraj smo po telovadbi imeli zajtrk, nato pa smo si vzeli malico in se odpravili s kanuji po Bohinjskem jezeru. Ko smo prišli nazaj, smo imeli kosilo. Nato smo se odpravili na pohod na bližnji hrib – razgledišče Peč. Po večerji smo se zabavali z igro Activity. Najbolj si bomo zapomnile vožnjo s kanuji, saj smo kljub mrazu med veslanjem uživali, obenem pa občutili, kako pomembno je naše sodelovanje.

Zapisale Ivona, Ronja in Žana

SREDA

Zbudili smo se v zasneženo jutro. Namesto jutranje telovadbe smo se igrali na snegu. Nato je sledil zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na pohod v Staro Fužino, kjer smo sredi trga videli kopijo Aljaževega stolpa, nato pa še Zoisovo graščino, ostanke stare fužine in Hudičev most nad Mostnico. Po kosilu smo se odpravili na tek na smučeh, ki je bil za večino izmed nas nova izkušnja, ob kateri smo se zelo zabavali. Po večerji smo se razdelili v skupine z učenci iz druge šole in skupaj igrali kviz. Všeč nam je bilo, da smo igrali v mešanih skupinah in tako spoznali druge učence.

Zapisale Lara, Anamari in Mišel

ČETRTEK

Del jutranjih aktivnosti je bila jutranja telovadba, zatem je sledilo pospravljanje sob in zajtrk. Dopoldne smo se nato ponovno urili v teku na smučeh, saj je na našo srečo zapadlo veliko snega in zato nismo izvedli načrtovane orientacije na terenu. S tekaškimi smučmi smo se odpravili na nekoliko oddaljen travnik, kjer smo nato igrali razne igre na smučeh, med drugim smo med seboj tekmovali, katera skupina je prej postavila v vrsto tri stožce. Po kosilu smo ostali v domu – najprej smo imeli učno uro iz orientacije, zatem smo reševali naloge iz orientacije na zemljevidu. Po večerji smo imeli v jedilnici ples, nato smo se odpravili spat. Ta dan si bomo zapomnili  po tem, da smo nekaj minut zamudili k jutranji telovadbi in smo morali za kazen očistiti sneg pred vhodom doma, kar smo z veseljem opravili.

Zapisali Miha, Aljaž in Rene

PETEK

V petek smo zjutraj namesto jutranje telovadbe pospravljali sobe in zložili stvari v potovalke. Po zajtrku smo imeli dopoldansko dejavnost v dveh delih. Najprej smo šli s krpljami od doma v smeri proti Ukancu. Istočasno so petošolci priveslali v kanuju do mesta, kjer smo skupaj opravili malico. Nazaj grede smo zamenjali aktivnost in naša skupina je odveslala s kanujem, petošolci pa so šli proti domu s krpljami. Ob in na Bohinjskem jezeru smo opravili meritve vode in z delom (meritvami) nadaljevali v učilnici. Po kosilu je sledila podelitev priznanj tistim, ki so imele najlepše urejene sobe. Zatem smo se z avtobusom odpravili na dolgo pot domov. V šoli v naravi nam je bil najbolj všeč tek na smučeh, ki ga je pred tem le malokdo preizkusil, tu pa smo ga imeli priložnost veliko vaditi.

Zapisali Gašper, Marcel in Jure

fotografije iz šole v naravi

Vesna Ketiš

Dostopnost