(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Mačje mesto je družinski festival v Radencih, ki ga bomo letos lahko obiskali že četrtič.  Organizacijski odbor  tega projekta je v šol. letu 2017/18 prvič razpisal tudi nagradni literarni natečaj z naslovom Sanje so velika skleda.

Učenci od 7. do 9. razreda so ustvarjali v pesniških, proznih in dramskih besedilih, v katerih so razkrivali svoje sanje in fantazijske svetove. Izjemno smo ponosni, da so učenke in učenci 7. in 8. razreda prejeli absolutno denarno nagrado (100 evrov) za skupinsko pesniško besedilo.

S čim lahko primerjam svoj svet? Kaj mi je v tem svetu pomembno in kaj cenim? O čem sanjam in kaj si želim? In kako se ob tem počutim? O teh vprašanjih so razmišljali in skupaj ustvarili zmagovalno pesniško besedilo z naslovom Barve mojega sveta naslednji učenci: Miha Kežmah, Gašper Koren, Marcel Tompa, Ronja Slavič, Ivona Mes, Lara Čolnik, Mišel Krajnc, Žana Škerget, Teo Založnik, Janette Holc, Saša Farič, Keli Iskra, Martina Jelen Smolko, Aneja Šoštarič, Damjan Grah, David Tkalčič, Katja Slekovec, Jakob Stanek, Julija Vogrinec, Alina Gorza, Viktorija Knez, Jakob Plajnšek in Anej Belak.

Med nagrajenci, ki prejmejo knjižne nagrade založbe Pivec, pa je tudi devetošolka Eva Kegel, ki je prejemnica nagrade za pesem Sreča je včasih nesreča.

Učenci bodo nagrade prejeli na zaključni prireditvi, ki bo v petek, 22. junija 2018, ob 12. uri v parku Radenci. Zmagovalci literarnega natečaja pa bodo objavljeni tudi v tedniku Vestnik ter na spletnem portalu Vestnik.si.

Vsem mladim ustvarjalcem iskreno čestitam.

Mentorica: Alenka Kozar

Barve mojega sveta

Dostopnost