(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 21. septembra 2018, je v Mariboru potekal zaključni dogodek projekta »Kulturna šola 2018«. Dogodka so se udeležili devetošolci Aneja Šoštarič, Katja Slekovec, Anej Belak in učiteljica Alenka Kozar.

V dopoldanskem času so na Osnovni šoli Franceta Prešerna Maribor potekale delavnice za učence in mentorje. Naši učenci so ustvarjali v delavnici Lectovo srce: Bod moja, bod moja, tim lešnikov dal. Lectarstvo je umetnostna obrt, ki  sodi k slovenski kulturni dediščini. V tej  delavnici so učenci s sladkorno kremo okraševali lectova srca.

Zelo poučne so bile tudi delavnice za mentorje. V delavnici Večplastnost lutke smo spoznavali, kako z lutkami nadgradimo doživljanje književnega besedila. Videli in preizkusili smo, kakšne učinke dosežemo s senčnimi lutkami.

Ob 14. uri smo se vsi sodelujoči odpravili proti SNG Maribor, kjer je potekala slavnostna podelitev priznanj in razglasitev »naj kulturne šole 2018«.  Slavnostni govornik prireditve je bil predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Tako smo imeli na predzadnji poletni dan veliko priložnosti za druženje, poleg tega pa smo pridobili nove izkušnje.  Še posebej pa smo veseli priznanja za osvojeni naziv “kulturna šola za obdobje 2018 – 2023” in s ponosom bomo v šoli  izobesili zastavo »kulturna šola«.

Alenka Kozar

Kulturna šola

Kulturna šola

Dostopnost