(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V podaljšanem bivanju smo si v času zunanjega izhoda popestrili vroče poletne dni z različnimi športnimi aktivnostmi in igrami v senci. Če igro nenehno določamo in usmerjamo odrasli, na otroke deluje negativno, ker zaviramo njihovo ustvarjalno domišljijo. Taka igra ne sprošča otrokove osebnosti in njenih sil, ne daje mu poleta in zadovoljstva ter zato nima blagodejnega učinka.  Prav zato v podaljšanem bivanju v času zunanjega izhoda veliko časa namenimo izključno igranju po lastnem izboru otrok in druženju med skupinami.

Učitelji podaljšanega bivanja smo izbrali in prinesli nekaj iger, tako da se učenci lahko tudi samostojno igrajo. Predstavili smo jim tudi nekatere stare igre, kjer ne potrebuješ posebnih pripomočkov. Nekateri učenci pa so uživali na dekah in se družili z vrstniki drugih skupin.

V zadnjih dneh so nam na prostem, v senci šolske češnje, zaigrali dramsko predstavo z naslovom “Več nas je – lepše je” učenci dramskega krožka iz 3. in 4. razreda pod mentortvom učiteljice Nine Budja Zalokar.

Utrinke našega druženja si lahko pogledate v galeriji.

                                                                       Učitelji podaljšanega bivanja

 

Dostopnost