(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

En teden časa za odprtje šole se morda komu sliši veliko. V trenutni situaciji in ob upoštevanju priporočil NIJZ pa od nas zahteva intenzivno iskanje rešitev, da bo lahko 18. 5. 2020 pouk v šoli stekel. Smo pripravljeni in v nizkem štartu pričakujemo učence prvega triletja, ki se v veliki večini vračajo v šolske klopi. Podrobne informacije glede prihoda v šolo in nove organizacije boste starši prejeli preko elektronskih sporočil ravnateljice in razredničark. Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ bo delo organizirano drugače, kot smo navajeni. Vemo pa, da bo šola s prihodom otrok zaživela. Otroci nam bodo pomagali, da bodo sicer stroga priporočila dobila prijaznejši izgled.

Del priprav zajema tudi urejanje zaščitnih sredstev. Pri tem se iskreno zahvaljujemo Občini Radenci, ki nam je na tem področju pomagala in odvzela skrbi. Tako lahko zapišem, da je že danes, 14. 5. 2020, vse pripravljeno za prihod otrok in zaposlenih v šolo.

Župan Občine Radenci g. Roman Leljak je prepoznal, da bo učiteljem težko celoten vzgojno-izobraževalni proces izvajati v kirurških maskah in se je tudi tukaj dodatno vključil. Na njegovo pobudo podjetje Radenska podarja učiteljem pralne maske. Ob tem pa je lokalno podjetje Radenska pomislilo tudi na otroke in jim podarja 300 stekleničk vode. Tako jim prve dni v šolo ni potrebno prinašati posod z vodo.

Iskreno se zahvaljujemo županu g. Romanu Leljaku za posluh in pobudo ter podjetju Radenska za podarjene maske in vodo.

Andreja Strmšek, ravnateljica

 

 

Dostopnost