(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA OSMO  IN DEVETOŠOLCEV, 10. 6. 2021

Četrtek, 10. 6. 2021 je bil za učence osmega in devetega razreda čudovit dan. Po lanskoletnem premoru zaradi omejitev, so se podali na zaključno ekskurzijo v geometrično središče Slovenije.

Skupaj z razredničarkama Anjo in Karino ter z učiteljico Bernardo so se odpravili v Zasavje. V kraju Vače pri Litiji so si najprej ogledali VAŠKO SITULO, edinstven primer arheološke najde iz železne dobe. Ob obisku teh krajev so doživeli še nepozabno srečanje z vojaškim helikopterjem in gasilci v okviru regijske vaje. Sledil je ogled geometričnega središča  GEOSS v Slivni, kjer so se v letošnjem slavnostnem letu 30 letnice nastanka Republike Slovenije fotografirali ob glavnih simbolih naše domovine. Obelisk z grbom, plošča z napisi, lipa, knežji kamen in zastave simbolizirajo središče in srce vseh Slovencev. Poučen dan se je v popoldnevu prevesil v adrenalinskega, saj so bile popoldanske ure namenjene doživljajem v Pustolovskem parku GEOSS, kjer so se učenci sprostili v različnih aktivnostih med drevesi. Najpogumnejši so se ob koncu spustili po 950 m vrvi proti cilju.

Polni nepozabnih doživetij so se v poznih popoldanskih urah vrnili proti domu in s sabo ponesli tudi številne zanimive posnetke, ki bodo še dolgo ostali v spominu. Nekaj teh delimo tudi z vami na priloženih fotografijah.

Zapisala mag. Bernarda Roudi, avtorica fotografij učiteljica Anja Jurgec.

Dostopnost