(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Osmošolci so v četrtek, 7. 10. 2021, z dnevom dejavnosti – z jezikoslovnimi delavnicami obeležili Evropski dan jezikov, ki letos praznuje svojo 20. obletnico. Tekom dneva dejavnosti so uporabljali vse jezike, ki jih poznajo: slovenščino, angleščino, nemščino, hrvaščino, slovaščino in še kakšnega. Sodelovali so v kvizu o zanimivih dejstvih o jezikih, izdelali so razglednice z informacijo o jubilejni obletnici praznovanja in se lotili zanimivih jezikovnih izzivov, skozi katere so se naučili marsičesa novega.

Učenci so pri dejavnostih uporabljali različne vire: na računalnikih in tablicah so se posluževali spletnih virov, v učilnici pa so jih čakali tudi tiskani viri, ki so jim pomagali pri opravljanju izzivov. 

Ali bi tudi vi znali povedati palindrome in lomilce jezika v različnih evropskih jezikih? No, večina naših osmošolcev jih sedaj zna, poleg tega pa znajo nekateri tudi šteti v italijanskem, francoskem ali madžarskem jeziku, poznajo nekaj pregovorov v njihovih različicah v različnih jezikih, znajo črkovati v znakovnem jeziku in še veliko drugega.

Več informacij in povezav do jezikovnih aktivnosti ob 20. obletnici praznovanja se nahaja na uradni strani evropskega dneva jezikov.

Zapisali: Martina Zelnik, Vesna Ketiš

Dostopnost