(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Spoštovani starši,

na vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko (ponedeljek, sreda, petek) v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.

Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti (in od takrat ni preteklo več kot 6 mesecev oz. 180 dni) ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite (predlagam, da sporočite razredničarki), saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci samotestirali po protokolu, ki je skupaj z izjavo staršev o samotestiranju objavljen na naslednjih povezavah:

Protokol samotestiranja v šoli – november 2021

Soglasje staršev za samotestiranje

Večina vas je samotestiranje doma že izvajala za kar se vam iskreno zahvaljujem. Naključno sem povprašala nekaj otrok in so mi povedali, da se znajo samotestirati. Uspešno je zmogla samotestiranje izvesti že velika večina naših najmlajših članov, učencev 1. razreda in velika večina učencev 2. razreda.

S pomočjo g. Primoža Rakovca, ki pri nas izvaja vsebine zdravstvene vzgoje, bodo imeli vsi učenci možnost videti potek samotestiranja v živo, saj jim ga demonstrira. Tisti učenci, ki teste prinesejo s seboj, pa skupaj z njim samotestiranje tudi izvedejo.

Če menite, da je potrebno, se v prihodnjih dneh z otrokom o samotestiranju pogovorite. Če se kdo doma še ni samotestiral, priporočam, da to izvede v vaši prisotnosti, da mu bo v šoli lažje. V pomoč vam je lahko video na naslednji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU.

Prijazno vas prosimo tudi, da otroci v šoli nosijo kirurške maske. Preverjala sem, da bi vam lahko sporočila, kje lahko dobite otroške kirurške maske, a zaenkrat odgovora še nimam, saj dobavitelji nanje še čakajo. Zagotavljajo pa, da bodo zadeve v kratkem uredili.

Še vedno pa velja osnovno načelo, da otrok, ki ima kakršnekoli simptome povezane z okužbo COVID-19, ostane doma. Okužb je toliko, da ni dobro tvegati.

Nekatere razredničarke so vas že obvestile, da bo samotestiranje potekalo v ponedeljek, 15. 11. 2021. Vlada je včeraj zvečer datum spremenila in se bo pričelo v sredo, 17. 11. 2021. Prosim za razumevanje.

Spoštovani starši!

V Sloveniji je veliko nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo.

Tudi strokovni delavci smo v stiski. Želimo delati dobro, želimo izvajati vzgojno-izobraževalni proces v šoli. Po lanskem zaprtju šol ste lahko tudi vi začutili, da šola ni le ustanova znanja, je mnogo več. Želimo, da so otroci skupaj v šoli.

Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Prijazno vas pozdravljam.

Andreja STRMŠEK, ravnateljica Osnovne šole Kapela

Dostopnost