(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Nacionalni projekt Rastem s knjigo spodbuja bralno kulturo in navdušuje mlade bralce za branje kakovostnih slovenskih mladinskih del.

Omenjeni projekt poteka že 16. leto in poleg motivacije za branje sta osnovna cilja projekta še seznanitev z organizacijo splošne in šolske knjižnice ter predstavitev izbranega slovenskega mladinskega dela.

V sredo, 13. 4. 2022, so  tako učenci 7. razreda obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico M. Sobota, kjer so se seznanili s projektom in predstavitvijo mladinskega dela V. Mödendorferja, Jaz sem Andrej. Preizkusili so se tudi v iskanju gradiva s pomočjo bibliografskega sistema Cobbis, na koncu pa so vsi sedmošolci prejeli brezplačen izvod knjige Jaz sem Andrej.

V nadaljevanju so učenci obiskali še Galerijo M. Sobota, kjer so si ogledali razstavo slikarja Gustava Gnamuša z naslovom Fuga. Likovni ustvarjalec razstavlja slike, med katerimi ni velikih kontrastov, ampak lahko opazujemo minimalne razlike v stopnjevanih barvnih odtenkih.

Na koncu smo se sprehodili še do ulične razstave, ki predstavlja pomursko kulinariko, zgodbe in spomine na preteklost. Preživeli smo zanimiv, pester in poučen kulturni dan, saj so  imeli učenci veliko priložnosti za opazovanje, brskanje med knjižnimi policami in sodelovanje v pogovoru o besedni in likovni umetnosti.

Alenka Kozar in Klavdija Celec

Sedmošolci na obisku v knjižnici in galeriji

Dostopnost