(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Mesec maj je že od nekdaj namenjen mladim, še posebej pa v letu 2022, ki je mednarodno leto mladih. Mladi raziskovalci od 6. do 9. razreda so torkov popoldan, 17. maja 2022, preživeli v družbi učiteljic Anje, Martine, Teje in Bernarde. Razdeljeni v skupine so se podali na raziskovanje domačega kraja.

Šestošolci so z učiteljico Tejo raziskali zanimivosti Strmca ter možnost aktivnega preživljanja prostega časa na golf igrišču. Sedmošolci so se z učiteljico Bernardo podali na Atilovo pot, ki v tem letu praznuje že 19 let od  prenove in postavitve tabel z nagovorom vsem obiskovalcem. Osmošolci so pod mentorstvom učiteljice Martine spoznavali nove izraze v nemškem  in angleškem jeziku v okolici cerkve sv. Marije Magdalene. Devetošolci pa so z učiteljico Anjo na matematičen način raziskovali stavbno dediščino, prešo in kužno znamenje.

Raziskovalnemu potepu po širši in daljši okolici šole je sledilo okrepčilo z lokalnimi dobrotami, ki je v naših krajih izjemno pestra.

Zadnja ura je bila namenjena uporabi znanja ter pripravi zloženk in stripov s pomočjo sodobne tehnologije.

Zadovoljni in zelo uspešni udeleženci so v sklepni evalvaciji povedali, da si v bodoče želijo še več takšnega aktivnega in inovativnega raziskovanja. Skupni cilj vseh udeležencev je namreč bil izdelati vabilo v naš kraj in na nekoliko drugačen način prikazati lepote domače okolice.

Zadovoljstvo izkazujejo tudi pričujoče fotografije, ki so jih ustvarili učenci.

Zapisala mag. Bernarda Roudi

Dostopnost