(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 30.9.2022, je v Semiču v Beli krajini potekalo srečanje Unescu pridruženih šol z naslovom DEDIŠČINA BELE KRAJINE. Srečanja se je udeležilo 339 udeležencev iz različnih koncev Slovenije, med njimi smo bili tudi učenci in učitelji iz Unesco ASPnet središča za Pomurje. Z OŠ Kapela smo se srečanja udeležili devetošolca Lana Čolnik in Jernej Koren ter učiteljica Tatjana Perša Habuš. 

Pot z avtobusom do Semiča je bila kar dolga. V uvodu je v Kulturnem centru potekala prireditev Biserna ogrlica belokranjske dediščine, na kateri so se nam s kulturnim programom predstavili učenci tamkajšnje osnovne šole.

Udeleženci smo se nato po predhodni prijavi razporedili v 18 delavnic, na katerih smo spoznavali naravno in kulturno dediščino Bele krajine. Lana in Jernej sta izbrala peko pogače. Delavnico je vodila gospa Jožica Kočevar iz Društva upokojencev Semič. Učenci so sodelovali pri pripravi in oblikovanju pogačic, jih spekli in na koncu smo jih tudi z veseljem poskusili ter jih razdelili še ostalim.

Prireditev se je zaključila z nastopom pevske in plesne delavnice, v katerih so se sodelujoči učenci naučili belokranjske pesmi in plese.

Druženje v Beli krajini je potekalo v prijetnem vzdušju in domov smo se vrnili z novim znanjem in izkušnjami.

Tatjana Perša Habuš

Dostopnost