(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Prvo- in tretješolci so se v ponedeljek, 10. oktobra 2022, za tri dni odpravili v šolo v naravi v CŠOD Škorpijon.

Prvi dan je bil bolj športno obarvan. Ko so se nastanili v sobah in pojedli kosilo, so se najprej igrali na igrišču ob domu, nato pa so se podali na planinski pohod na Žavcarjev vrh. Po vrnitvi v dom jih je pričakala okusna večerja, po kateri je sledil še nočni sprehod s svetilkami, opazovanje zvezd in nočnega neba ter podoživljanje doživetij prvega dne v učilnici doma. Po pravljici za lahko noč je sledil še poseben projekt – večerno tuširanje in odpravljanje spat.

Drugi dan se je pričel z jutranjo telovadbo na igrišču ob domu. Po zajtrku so se učenci odpravili na bližnjo kmetijo, kjer so pobliže spoznavali islandske konje in druge živali na kmetiji. Konje so tudi skrtačili ter jezdili na Magnusu in Lejdi. Po kosilu so se odpravili še v gozd, kjer so spoznavali drevesa in plodove ter nabrali veliko kostanjev za petkov piknik v podaljšanem bivanju. V gozdu so se učili graditi tudi preproste bivake iz naravnega materiala ter iz šotorskih kril. Po večerji je bila na programu peka tvisterjev ob tabornem ognju. Dan so zaključili s pravljico za lahko noč.

Zadnji dan se je pričel že ob 7. uri, ko je učence čakalo pakiranje in pospravljanje sob. Po zajtrku so se odpravili v gozd, kjer so s pomočjo naravnega materiala po skupinah pripravili športni poligon ter ga tudi preizkusili, nato pa so na gozdnih tleh ustvarjali slike, ob katerih so morali povedati tudi zgodbo. Po kosilu je sledilo še nakupovanje v trgovinici ter podelitev diplom za najbolj urejeno in pospravljeno sobo. S precejšnjo prednostjo so zmagale punce tretjega razreda, ki so prejele tudi sladko nagrado.

Dostopnost