(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

21. novembra obeležujemo svetovni dan pozdrava. Pozdravljanje je lepa navada in del osnovne kulture vsakega človeka. Prvič smo svetovni dan pozdrava praznovali leta 1973, pobudnika pa sta bila Brian in Michael McCormack. »Pravila« dneva do danes ostajajo enaka – pozdraviti je potrebno vsaj deset ljudi in s tem pokazati, da bi se morali morebitni konflikti reševat s sporazumevanjem, pogovorom.

Tudi na OŠ Kapela smo svetovni dan pozdrava obeležili na poseben način. Z učenci v jutranjem varstvu in podaljšanem bivanju smo za zaposlene na šoli izdelali majhne pozornosti – zloženke. Na prvi strani zloženke nas na pomen pozdravljanja opozorijo risbice, v notranjosti pa obrisi rok učencev. Izdelane pozornosti – pozdrave so prvošolci skupaj s sedmošolkama na svetovni dan pozdrava, 21. novembra delili med zaposlene.

S petošolci pa smo izdelali napise – pozdrave v različnih jezikih, s katerimi smo okrasili stopnice, ki vodijo do zbornice. Za zaključek obeležitve pa so poskrbeli učenci petega razreda, Jernej, Mark in Neža K., z objavo po šolskem radiju.

Učenci so objavo zaključili z besedami: »Ne samo na današnji dan, ampak vse dni v letu pozdravimo in odzdravimo ter bodimo s tem vzgled mlajšim«. In tega se bomo tudi držali.

Damjana Flisar

Dostopnost