(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 12. maja 2023, smo v Osnovni šoli Kapela zaključili bralno sezono in slovesno podelili bralne značke in spominska priznanja Zlatim bralcem.

Na podelitvi priznanj smo gostili mlado umetnico, pesnico in fotografinjo, gospo Saro Kager.

Z njo smo se pogovarjali o pesniškem ustvarjanju, o fotografiranju in drugih dejavnostih, ki jo sproščajo in navdušujejo. Med pogovorom je predstavila je predstavila svoje pesmi, učencem pa je dala tudi nekaj pomembnih življenjskih nasvetov.

Po pogovoru z avtorico je učence nagovorila še ravnateljica šole, ga. mag. Andreja Strmšek, nato pa sta skupaj z gostjo  podelili bralne značke in spominska priznanja učencem, ki so v vseh devetih letih opravili bralno značko. V šol. letu 2022/23 so Zlati bralci postali: Alina Bedrač, Lana Čolnik, Daša Kovačič, Zoel Lampe, Miha Marič  in Aneja Marinič.

Sara Kager je v spomin na skupno druženje zapisala v Kroniko Bralne značke:

»Naj nam današnji dan ostane v spominu po medsebojni energiji, ki smo si jo dali in je pričarala odlično vzdušje, vsem otrokom – tistim, ki so zdaj na šoli in ki še pridejo, pa želim čim več nepozabnih zgodb, ki živijo med platnicami in da bi tudi sami ustvarili kakšno.

Svoje občutke je treba dati na plano in literatura je stvar, ki živi in diha prav za to. Pogumne čaka, da skozi besede izrazijo sebe. Bodimo pogumni!«

Mentorica Bralne značke

Alenka Kozar

Dostopnost