(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 17. novembra 2023, smo tudi na naši šoli izvedli že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. To je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Na letošnjem tematskem plakatu je ilustracija Bogata in uboga sestra, ustvarjena izpod rok ilustratorke Ančke Gošnik Godec.

Osrednja tema, ki je letos še posebej izpostavljena, je kruh. K temu spodbuja tudi letošnji slogan »Kruh za zajtrk – super dan!« Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Na obeležitev zajtrka smo se skupaj z učenci pripravljali skozi cel teden. Na šolskem hodniku smo pripravili razstavo, katera je letos v znamenju kruha, izdelovali smo spominke ter ustvarjali različne izdelke povezane s sestavinami Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo skupaj z učenci in čebelico Sofijo razdelili zajtrk po razredih. Učence in zaposlene, je poleg zajtrka na mizah, pričakalo še medeno presenečenje in majhni spominek. Prvo uro smo namenili skupnemu zajtrku. Najprej so nas po šolskem radiu pozdravili učenci prvega, tretjega in četrtega razreda s kratkim programom. Po nagovoru, deklamaciji dveh pesmic o kruhu in po zapetem Čebelarju smo vsem zaželeli dober tek in pričeli s skupnim zajtrkom.

Vodja obeležitve Damjana Flisar

Dostopnost