(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Učenci OŠ Kapela so že 6. leto zapored sodelovali v literarnem natečaju Spominska obeležja pripovedujejo, ki ga organizirajo domoljubne in veteranske organizacije iz Pomurja.

Literarni natečaj spodbuja mlade, da razmišljajo in pišejo o zgodovinskih dogodkih, povezanih z nastajanjem slovenske države, ter o domoljubju in odnosu do slovenske kulture.

Letos so na natečaju sodelovali petošolka Julija Par, šestošolci Jernej Jurjovič, Mark Vaupotič in Gal Zalokar  ter osmošolka Sofija Jurjovič.

Slovesna podelitev priznanj je potekala v četrtek, 25. 4. 2024, v Domu kulture Ljutomer, kjer so se v kulturnem programu predstavili dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in učenci Zasebne glasbene šole Virtuoz.

Kar trije avtorji prispevkov so prejeli priznanje in medaljo. Mark Vaupotič  s pesmijo Moja domovina in Gal Zalokar z verzi, ki jih je naslovil Moja Slovenija, sta v kategoriji pesmi učencev 4. – 6. razreda pod mentorstvom mag. Bernarde Roudi osvojila 1. in 2. mesto.  Sofija Jurjovič pa je s pesmijo Junak v kategoriji pesmi učencev 7. – 9. razreda pod mentorstvom Alenke Kozar osvojila 2. mesto.

Vsi sodelujoči učenci in dijaki ter mentorji  so prejeli tudi elektronski zbornik Spominska obeležja pripovedujejo.

Vsem mladim ustvarjalcem in prejemnikom medalj iskreno čestitamo in jim želimo še veliko ustvarjalnega navdiha.

Zapisala: Alenka Kozar

Dostopnost