(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Galerija slik - 7. razred - šola v naravi v Breženki v Fiesi. Učenci 7. razreda so zelo aktivno preživeli šolo v naravi v CŠOD domu Breženka v Fiesi.

1. dan

Po naporni poti in kosilu je sledila učna ura iz biologije morja in kopanje. Po večerji pa sprehod v Piran.

2. dan

Po jutranji telovadbi smo si ogledali srednjeveški Piran in spoznali njegove glavne znamenitosti. Pred počitkom pa smo se še ohladili v toplem morju.

Popoldne so se učenci odpravili s kanuji na morje. S pohodom po okolici pa so preverili znanje o poznavanju živalstva in rastlinstva ob jezerih in morju. Seveda so se morali malo ohladiti, v morju seveda. Pred spanjem so se sprehodili do strunjanskih solin, kjer so se podučili, kako se pridobiva sol.

3. dan

Dopoldne so prevladovale vodne aktivnosti. Po počitku je sledlo lokostrelstvo in morska biologija. Zvečer so se učenci pozabavali z zabavnimi igrami ter imeli predstavitev slovenske Istre.

4. dan

Jutranja orientacija je poskrbela za ogrevanje, vodne aktivnosti pa ohlajanje telesa. Popoldne so učenci pripravili klapavice v omaki “pedoči na buzaro”, ki so bile zelo slastne ter spoznavali sredozemske rastline. Večer smo zaključili z večernim kopanjem.

5. dan

Zadnji dan šole v naravi smo opravili krajši izlet z ladjo do Sečoveljskih solin, kjer smo preko krajšega filmčka spoznali, kako se pridobiva kakovostna sol iz Sečoveljskih solin. Spoznali smo smo še nekaj živali in rastlin, ki so si na tem mestu poiskale svoj življenski prostor. Po kosilu, nas je čakala vožnja z avtobusom do kopra in nato z vlakom do Murske sobote.

V lepem vremenu so učenci do dobra spoznali slovensko obalo skupaj z živalstvom in rastlinstvom. Spoznali so nove prijatelje, predvsem učencev iz OŠ Tišina, ki so si z nami delili dom. Naužili so se morskih radosti ter se navajali na samostojnost.

Da so se domov vrnili zdravi in zadovoljni, pa smo poskrbeli vodja doma Rado Gregorič, učitelji v domu Špela, Sonja, Katja, Žiga in Franci, tehnično osebje, učitelj Igor Prša ter razredničarka mag. Bernarda Roudi.

Igor Prša

Dostopnost