(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Galerija slik - Drevo, simbol naše prihodnosti v Evropi. V sredo, 9. 4 2014, nas je obiskala nemška veleposlanica dr. Anna Elisabeth Prinz, ki je  je od 29. julija 2013 akreditirana kot izredna in pooblaščena veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji. Učence je prijazno nagovorila in odgovarjala na njihova vprašanja.

Učenci so pod mentorstvom učiteljice Milene Titan pripravili program v nemščini, s katerim so navdušili naše goste. V nadaljevanju smo posadili avtohtono vrsto jablane, ki jo je prispevala zavarovalnica Ergo.

Od veleposlanice smo po obisku prejeli pismo, v katerem se zahvaljuje za čudovit nastop in izvrstno znanje nemščine naših učencev. Želi si, da bi se v prihodnosti še kdaj lahko srečali.

Ponosni smo, da nas je obiskala nemška veleposlanica, saj v tem šolskem letu prvič izvajamo program Nemška jezikovna diploma (DSD) za osnovnošolce ( od 7. razreda dalje), ki želijo svoje znanje nemščine izboljšati in nadgraditi. Izvajanje programa poteka ob strokovni podpori strokovnega svetovalca za DSD za Slovenijo in naših učiteljev. Trenutno sta v Sloveniji le dve osnovni šoli, ki omogočata osnovnošolcem pridobitev Nemške jezikovne diplome za osnovnošolce, ena od teh je naša šola.

Dostopnost