(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Unesco šole  v Sloveniji so vključene v mrežo Unesco ASPnet šol. Unesco mreža si prizadeva za mir in sodelovanje med narodi v izobraževanju, znanosti in kulturi. Te cilje uresničujemo z mednarodnimi in nacionalnimi Unesco projekti. Eden izmed nacionalnih projektov je tudi projekt Živimo skupaj.
Z letošnjo osrednjo temo – Sožitje generacij razvijamo pozitivnejši odnos med generacijami. Soustvarjanje  je priložnost za izmenjavo izkušenj ter spoznanj, za druženje, učenje in pomoč ene generaciji drugi.

K projektu smo povabili tudi druge Unesco šole in vrtce. Našemu povabilu so se odzvali naslednji zavodi: Vrtec Mornarček Piran, Osnovna šola Cirila Kosmača Piran, Osnovna šola Jožeta Pučnika Črešnjevec, Osnovna šola Odranci, Osnovna šola Sveti Jurij ob Ščavnici in Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci.
V ponedeljek, 19. maja 2014, smo izvajali dejavnosti, s katerimi smo želeli poglobiti sodelovanje med različnimi generacijami. Za otroke iz vrtca na Kapeli smo pripravili glasbeno pravljico, s stanovalci  Dosorja iz Radencev smo izdelovali kopalno sol in  izdelke za nego kože. Naši prvošolci pa so povabili dedke in babice, s katerimi so ustvarjali, peli in se zabavali.
Ta dan so potekale različne delavnice, v katerih  je bilo veliko priložnosti za obujanje spominov, za odkrivanje novih znanj, za pomoč ene generacije drugi, za soustvarjanje in kar je najpomembnejše – za prijetno druženje.

 

Koordinatorica projekta

Alenka Kozar

Dostopnost