(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
20.12.2014 - Plakat Miru - Kaja Baum v finalnem izboru - galerija slik

20.12.2014 – Plakat Miru – Kaja Baum v finalnem izboru

V tem šolskem letu je potekal že 27. mednarodni likovni natečaj PLAKAT MIRU 2014/2015 z naslovom »Mir, ljubezen in razumevanje«. Na povabilo Lions kluba Murska Sobota je na natečaju sodelovala tudi naša šola. Učenci 6. in 7. razreda so na zanimiv in ustvarjalen način prikazali simboliko letošnjega motiva.

Posebna komisija je izbrala šest zmagovalnih plakatov iz sodelujočih šol ter jih poslala na republiški natečaj. Med šest finalistov so se uvrstile kar tri avtorice zmagovalnih plakatov iz naše šole: Martina KOREN, Maja ŽNIDARIČ in Kaja BAUM.
Likovno delo Kaje BAUM pa se je uvrstilo še v finalni izbor na državnem nivoju.

Svečana otvoritev razstave je 20. 12. 2014 potekala v prazničnem vzdušju v Maximusu v Murski Soboti. S čarobnim petjem jo je popestril mešani pevski zbor Cantate iz Murske Sobote.

Predstavnika Lions klub Murska Sobota sta čestitala mladim finalistom in jim podelila simbolična darila.

Zaključna razstava finalistov bo v mesecu aprilu prihodnje leto v Izoli, kjer bo razstavljenih 24 najboljših plakatov iz posameznih Lions klubov.

Pomurski Lions klubi (Murska Sobota, Lendava in Ljutomer) so izdali koledar za leto 2015 z reprodukcijami zmagovalnih plakatov posameznih šol. Med njimi sta tudi likovni deli Martine Koren in Maje Žnidarič.

V Maximusu so bili razstavljeni še plakati naslednjih naših učencev: Brine Mauko, Karin Adanič, Eve Kegel, Maje Pučko, Tjaše Irgolič, Maše Zupančič, Patricije Draganič in Marcela Žnuderla.

Čestitamo vsem mladim ustvarjalcem, finalistkam lokalnega izbora in še posebej nagrajenki in finalistki Kaji Baum.

Mentorica Ida Petek

Dostopnost