(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
11.4.2015 - Podelitev Bralne značke

11.4.2015 – Podelitev Bralne značke

»Govorimo veliko jezikov, prihajamo iz različnih sredin, a delimo si iste zgodbe.« Tuje zgodbe… domače zgodbe, z različnimi glasovi, v različnih barvah. Odlomek je iz poslanice IBBY sekcije Združenih arabskih emiratov, ki je nastala ob mednarodnem dnevu knjig za otroke. Mesec april je zaznamovan s knjigami in številnimi aktivnostmi, ki spodbujajo branje.

13. aprila smo ob podelitvi bralnih značk na šoli gostili pesnika, pisatelja, dramatika in igralca Andreja Rozmana – Rozo. Njegova ustvarjalna dela so učencem že dobro poznana, saj poznajo veliko njegovih pesmi iz zbirk Mali rimski cirkus, Rimanice za predgospodiče in Črvive pesmi.

Učenci so pripravili tudi kratek kulturni program. Petošolci so zaigrali melodijo Pika Nogavička, šestošolci pa so se predstavili z dramsko-recitacijskim nastopom Rozmanove pesmi Lepa Vida v akciji.

Pesnik je otroke navdušil s svojevrstno interpretativno predstavitvijo svojih pesmi. Učencem je zastavil tudi nekaj ugank ter odgovarjal na njihova vprašanja.

Nato je sledila še podelitev bralnih značk in spominskih priznanj Zlatim bralcem.

Vseh devet let so bralno značko opravili naslednji učenci: Nina Bolčina, Nika Crnkovič, Tamara Filipič, Gregor Koren, Lea Škrjanec in Teja Žnidarič.

Alenka Kozar

Dostopnost