(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

6.5.-8.5.2015 - šola v naravi na Arehu za učence 1. in 3. razredaDanes zjutraj so se polni pričakovanj odpravili v 3-dnevno šolo v naravi  naši učenci 1. in 3. razreda z učiteljicama Tino Klemenčič in Slavico Kovačič.

Učenci in učiteljici so srečno prispeli na Areh in se veselijo aktivnosti, ki bodo sledile po slastnem kosilu.

Vsem udeležencem želimo  mnogo novih nepozabnih doživetij v najboljši učilnici na svetu, v naravi.

mag. Anastazija Avsec, ravnateljica

Prvo- in tretješolci preživljamo šolo v naravi na Arehu na Pohorju. Za nami je prvi, zelo aktiven dan, saj smo doživeli že veliko zanimivega.

Najprej smo opravili krajši pohod do Cojzarice, kjer so nam družbo delali otroci iz vrtca in OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Nato smo se namestili v sobe, pojedli kosilo in se odpravili na pohod proti Hotelu Zarja. Tam smo se posladkali s sladoledom in se v malo hitrejšem tempu vrnili nazaj proti Ruški koči, saj je obstajala velika verjetnost, da nas zajame nevihta. K sreči se to ni zgodilo, tako da smo ostali na suhem. Sledile so igre na igrišču (nogomet, balinanje, lovec in zajci…) ter večerja. Po večerji se nam je pridružil najbolj znani pohorski planinec Franček, ki nas je ob prijetni glasbi skozi diapozitive popeljal po lepotah Pohorja. Ker smo se hitro stuširali in umili zobe, smo poslušali še pravljico in kot vneti nogometni navdušenci pogledali začetek nogometne tekme Bayern proti Barceloni. Rezultat verjetno poznate…

Toliko za prvi dan. Lep pozdrav s Pohorja – učenci z učiteljicama Slavico Kovačič in Tino Klemenčič

 Drugi dan našega bivanja na Arehu smo se prebudili v čudovito sončno jutro. Po obilnem zajtrku smo oprtali nahrbtnike ter jo mahnili na naš najzahtevnejši planinski pohod v smeri proti razglednemu stolpu (smučarska proga Stolp). Najbolj pogumni smo se povzpeli na njega ter občudovali krasen razgled, vključno z Mariborom kot na dlani. Na poti nazaj proti Arehu smo na progi Partizanka opravili kosilo v naravi. Dokaj utrujeni smo se vračali nazaj, vendar je utrujenost na igrišču ob Ruški koči čudežno izginila. Sledilo je praznovanje rojstnega dne – Luka je dirigiral, mi pa smo na ves glas peli VSE NAJBOLJŠE ter se nato posladkali s korneti in piškoti, za katere je poskrbela Lukčeva mama. Nato smo se odpravili v gozd, kjer smo po skupinah gradili hiške za pohorske škrate.To je bilo pravo timsko delo. A akcije še ni bilo konec, saj nas je nato že čakal lovec Lojze, ki nas je podučil o življenju v sožitju z naravo ter živalmi. Potem nam je “zakrulilo” in šli smo na večerjo. Sledile so priprave na težko pričakovani “pižama party”. Tresla se je vsa Čandrova koča. To je bil žur in pol. Zadnje dejanje današnjega dne je bil nočni pohod s svetilkami do škratovih hišk. Vsi smo upali, da so bile škratom naše hiše všeč in da bomo opazili vsaj kakšne stopinje. In res – obiskali so naše hiške ter nam v zahvalo nastavili obilo bonbonov. Malo smo se podučili še o zvezdah in planetih na nebu, potem pa hop v postelje. Danes smo kar popadali v postelje. Verjamete, kajne?

Tretji in hkrati zadnji dan smo pričeli z obilnim zajtrkom. Sledilo je pospravljanje sob ter delno pakiranje. Nato smo si ogledali cerkev Svetega Areha, v kateri se nahaja zvonec želja. Vsi smo pozvonili, svojih želja pa nismo zaupali nikomur. Na vrsti je bil še zadnji pohod – osvojitev najvišjega vrha tega dela Pohorja – Žigartovega vrha. Tam so vsi prvošolci ter en tretješolec doživeli planinski krst – s palico po zadnji plati. Malo smo ponovili še znanje o drevesih, ki smo jih te dni spoznavali ter si pobliže ogledali mravljišče, ki jih na Pohorju kar mrgoli. Po vrnitvi v Čandrovo kočo je bil na vrsti naš največji projekt – pakiranje svojih stvari v kovčke in potovalke. Jojmene, joj. Ko nam je končno uspelo, smo še malo športali na igrišču ter pojedli kosilo. V zraku je bilo že malo nervoze, saj je na parkirišče že pripeljal naš avtobus in smo se zavedeli, da je naših pustolovščin konec in da moramo domov.

 

 

 

Dostopnost