(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
1.12.2015 Janja Vidmar - Pazi steklo - galerija slik

1.12.2015 Janja Vidmar – Pazi steklo

Knjižica, ki nosi naslov Pazi, steklo, je posebno književno delo pisateljice Janje Vidmar, v katerem se predstavijo razigrani in zvedavi najstniki Jakob, Nina in Gašper, ki spoznavajo značilnosti stekla ter se odločijo, da bodo ustvarjali izdelke iz stekla. Obenem pa v knjižici najdemo ogromno zanimivosti o lastnostih stekla. Knjižica je nastala ob sodelovanju s podjetjem Reflex, prejeli pa so jo vsi učenci od 4. do 9. razreda. Ob tej priložnosti smo v knjižnici pripravili razstavo o mladinski pisateljici, devetošolki Tjaša Lukovnjak in Lara Sampl pa sta za učence pripravili predstavitev o življenju in delu Janje Vidmar.

V ponedeljek, 30. novembra 2015, sta nas obiskali književnica Janja Vidmar in predstavnica podjetja Reflex Janja Jozelj ter nam predstavili delovanje podjetja Reflex, s seboj pa sta prinesli tudi različne vrste stekel in steklenih izdelkov. Učencem sta razložili, na kakšen način se obdeluje različne vrste stekla in kje se določene vrste uporabljajo.

Pisateljica se je na svojevrsten način približala učencem in jim predstavila pomen branja in razmišljanja o prihodnosti, izbiri poklica … Na koncu je pripravila tudi zanimiv kviz o poimenovanju steklenih izdelkov. Za nagrado so učenci prejeli steklene frnikole.

Pisateljica je v spomin in spodbudo v Kroniko bralne značke zapisala:

Dragi vsi, pisatelji pravimo takole:

Če naj nobeno drevo ne pade zaman,

naj tudi nobeno življenje ne bo zaman,

živite in dihajte s polnimi pljuči.

 Alenka Kozar

 V ponedeljek, 30. 11. 2015 bomo na naši šoli gostili sodobno mladinsko pisateljico Janjo Vidmar, ki bo predstavila svojo knjižico Pazi, steklo. V ta namen smo v šolski knjižnici pripravili tudi priložnostno razstavo, da se bomo še bolje seznanili s pisateljico in njenimi literarnimi deli.

mag. Anastazija Avsec, ravnateljica

Dostopnost