(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Ponosni smo, da je naša učiteljica mag. Bernarda Roudi  soavtorica monografije Spomini ne zbledijo Pričevanja in razmišljanja o vojni za Slovenijo 1991 v Pomurju, ki sta jo s soavtorjem Jankom Duričem predstavila ta četrtek, 20. 10. 2016 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Veseli smo, da se naša učiteljica aktivno loteva številnih projektov tudi izven delovnih obveznosti. Ustvariti in napisati knjigo je namreč svojevrsten projekt za vsakega posameznika, ki se tega loti. Pri izdaji knjige je kot lektorica sodelovala tudi učiteljica Alenka Kozar. To pomeni, da je pravopisno pregledala in uredila zapise v knjigi. Med 25-timi pričevalci zgodb o vojni za Slovenijo je v knjigi predstavljen tudi naš knjižničar Nenad Dolgov, ki je na svojevrsten način doživel vojno v Sloveniji. Vabim vas k prebiranju njegove zgodbe in celotne monografije. Poleg tega je zanimiv tudi tretji del monografije, kjer so mladi razmišljali o domovini, domoljubju in vojnah. Kar 14 naših sedanjih in tudi nekaj nekdanjih učencev je avtorjev prispevkov o domovini. To so Alina Bedrač, Lana Denša, Inja Dokl,  Zala Koren, Karin Adanič, Alen Kozar, Tomi Kolarič, Martina Koren, Maja Vrečič Tivadar, Tjan Šoštarič, Sendy Zver, Lara Sampl, Tjaša Lukovnjak in Ruben Dubrovski.

Lep četrkov večer sta z nastopom na kitari polepšala tudi naša nekdanja učenca, Tjaša Lukovnjak in Žan Bedrač, danes gimnazijca ljutomerske gimnazije.

IMG_0282 Učiteljica mag. Bernarda Roudi pri podpisovanju monografije po predstavitvi

V ponedeljek, 24. 10. 2016 so učenci, avtorji prispevkov v monografiji, prejeli svoj izvod knjige iz rok gospoda general majorja Lipiča in soavtorice knjige, naše učiteljice mag. Bernarde Roudi. Iskrene čestitke vsem učencem za njihov prispevek v monografiji.

mag. Anastazija Avsec, ravnateljica

Dostopnost