(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V zgodnjem otroštvu sem rad gradil hišice iz kock in vsakršnih drugih igrač. Namesto strehe pa sem pogosto uporabil otroško slikanico. V sanjah sem zlezel v to hišico, se ulegel na posteljo iz vžigalične škatlice in gledal zdaj v oblake zdaj v zvezdnato nebo – vse je bilo odvisno od tega, katera sličica mi je bila bolj všeč.

Prizadeval sem si ustvariti udobno in varno bivalno okolje, s čimer sem nezavedno upošteval življenjsko pravilo vsakega otroka. In otroška knjiga mi je pri tem zelo pomagala … (Sergej Mahotin)

(odlomek iz poslanice ob mednarodnem dnevu knjig za otroke Ruske sekcije IBBY)

Z branjem razvijamo odnos do sveta, ljudi in si oblikujemo osebnost. In s tem tudi rastemo. Dan po svetovnem dnevu knjige, v ponedeljek, 24. aprila 2017, smo ob zaključku bralne sezone slovesno podelili priznanja za osvojeno bralno značko. Ob podelitvi nas je obiskal mladinski pisatelj, geograf in sociolog Igor Plohl.

Avtor je predstavil zgodbo o tem, kako je začel pisati knjige za otroke. V pravljici Lev Rogi je na poseben način predstavil svojo zgodbo po nesrečnem padcu, ki ga je zaznamoval za vse življenje. S pripovedovanjem o svojem življenju in predstavitvijo nekaterih videoposnetkov je učencem pokazal, kaj vse lahko ljudje dosežejo z močno voljo in vztrajnostjo. Da, zmorem!  je bilo sporočilo, ki se je močno dotaknilo vseh nas.

Po predstavitvi je sledila še slovesna podelitev bralnih značk in spominskih priznanj učencem, ki so bili zvesti bralni znački vseh devet let. Zlati bralci so postali Kevin Čuček, Inja Dokl, Martina Koren, Maja Pučko, Ines Vogrin, Maja Vrečič Tivadar in Maja Žnidarič.

mentorica Bralne značke

Alenka Kozar

Bralna značka 2016/17

 

Dostopnost