(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Ob svetovnem dnevu miru, ki ga obeležujemo 21. septembra, smo se v okviru Unesco projekta tudi na OŠ Kapela pridružili globalnemu dogodku – SAJENJU DREVESA MIRU in na brežino pod travnatim igriščem ob šoli zasadili ostrolistni javor.

Slovesnost je potekala v petek, 22. septembra 2017, ob 12.00 uri v prisotnosti vseh učencev. Pričeli smo jo z UNESCO himno v izvedbi pevskega zbora. Devetošolka Karin Adanič je prebrala kratek povzetek namena izvedbe dejavnosti sajenja drevesa, sledil je nagovor v. d. ravnateljice mag. Andreje Strmšek. Gozdarka Simona Foltin je učencem podrobneje predstavila javor in o tej drevesni vrsti povedala kar nekaj zanimivosti. Pri sajenju drevesa je pomagal novo izvoljen predsednik šolske skupnosti, devetošolec Jurij Ivanuša.

Posadili smo ostrolistni javor.

Posadili smo ostrolistni javor.

Z dogodkom “ENO dan sajenja drevesa” nadaljujemo našo večletno tradicijo v mesecu septembru. Prvo sajenje dreves je potekalo na globalni ravni 21. 9. 2004, na svetovni dan miru. Bilo je istega leta, ko je Wangari Maathai prejela Nobelovo nagrado za mir za sajenje dreves. ENO dan sajenja dreves od takrat poteka vsako leto, vanj pa so vključene šole vsega sveta. Dogodek se prične v Oceaniji ob 12.00 po lokalnem času, sledijo zasaditve dreves v Aziji, Evropi, Afriki in nato še na zahodni polobli. Zadnja drevesa so posadili v šolah v Honoluluju na Havajih.

Dostopnost