(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V knjigah zaživijo skrivnostni pomeni besed, knjige širijo obzorje in odstirajo skrivnosti sveta. Ob knjigah in branju rastemo. Javna agencija RS za knjigo že vrsto let izvaja projekt Rastem s knjigo, ki spodbuja branje kakovostne slovenske mladinske književnosti. V okviru tega projekta so sedmošolci letos prejeli knjigo Mihe Mazzinija, Zvezde vabijo.

Učenci 7. razreda so v petek, 13. aprila 2018, obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico M. Sobota in Galerijo M. Sobota. V knjižnici jim je knjižničarka predstavila naloge knjižnice, program COBISS  ter knjigo Mihe Mazzinija, Zvezde vabijo.  V Galeriji M. Sobota so si učenci ogledali razstavo, ki je posvečena 90-letnici Draga Tršarja z naslovom Monument – Drago Tršar. Na razstavi so razstavljene Tršarjeve risbe na japonskem papirju.

Učenci so poleg obiska dveh kulturnih ustanov spoznali različne oblike umetnostnega izražanja, od Tršarjevega navdušenja nad življenjem v likovnem izražanju  do Mazzinijevega opozarjanja na pasti virtualnega sveta v besedni umetnosti.

Alenka Kozar in Ida Petek

 

 

 

 

Dostopnost