(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
10.5.2018 - Podelitev bralnih značk - galerija slik

10.5.2018 – Podelitev bralnih značk

»Otroška knjiga je čudežna sila, ki spodbuja veliko željo in zmožnost otroka, da bi bil to, kar je. Vliva mu pogum za življenje.«Te besede je med drugim zapisala latvijska pisateljica Inese Zandere, ki je avtorica letošnje poslanice ob mednarodnem dnevu knjig za otroke.

Na letošnji podelitvi bralnih značk, ki je potekala v četrtek, 10. maja 2018,  so v kulturnem programu zapeli učenci 1. in 2. razreda pod mentorstvom učiteljice Lucije Kret. Ronja Slavič in Lara Čolnik, učenki 7. razreda, sta prebrali odlomek iz poslanice, nato pa sta predstavili gosta letošnje podelitve. To je bil prevajalec, pisatelj in komik Boštjan Gorenc Pižama. Učenci so bili navdušeni nad njegovimi igralskimi sposobnostmi in spretnim poigravanjem z besedami. Z velikim zanimanjem so poslušali zgodbe ter se nasmejali njegovim šalam.

Po predstavitvi je sledila podelitev bralnih značk in spominskih priznanj Zlatim bralcem, ki so v vseh devetih letih  opravili bralno značko. Zlati bralci so postali: Karin Adanič, Kaja Baum, Jurij Ivanuša, Eva Kegel,  Alen Kozar, Ronja Vodopivec in  Maša Zupančič.

Mentorica Bralne značke

Alenka Kozar

Dostopnost