(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
V galeriji na Lendavskem gradu

V galeriji na Lendavskem gradu

Pred prazniki smo se z učenci 1. triade odpravili na zaključno ekskurzijo v Lendavo. Najprej nas je pot vodila do razglednega stolpa Vinarium, kjer smo imeli malico in se poigrali na igralih. Na vrh stolpa so se povzpeli vsi učenci, tudi tisti, katerim so se malo tresle hlače. Bili so pogumni!

Nato smo se peš odpravili po hribu navzdol do cerkve Sv. Trojice, kjer smo videli lepo ohranjeno  mumija vojaka Hadika. Malo smo bili razočarani (predvsem učenci), ker nismo mogli v grobnico, saj so jo nazadnje obiskali leta 1983, ko so vanjo pokopali sorodnico družine v grobnici.

Pot nas je vodila po hribu navzdol do gradu Lendava, kjer smo si za začetek  ogledali kratek film o Lendavi in tamkajšnjih znamenitostih. Sledil je samostojni ogled razstave in zaslužena malica iz nahrbtnika pri gradu.

Po ogledih smo si v centru mesta privoščili še sladoled in igrala, kjer nas je na veselje učencev poškropilo tudi samodejno namakanje trave. Polni lepih vtisov smo se pripeljali pred šolo, kjer so nas že čakali starši.

Učiteljice 1. triade

Dostopnost