(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
Zlato priznanje iz logike

Zlato priznanje iz logike

V soboto, 9. junija 2018, so se mladi, ki so na državnih tekmovanjih iz znanja v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v šolskem letu 2017/18 dosegli najboljše rezultate, zbrali v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na prireditvi ZOTKINI TALENTI 2018, kjer je ob 16. uri potekala slovesna razglasitev rezultatov, s podelitvijo zlatih priznanj in nagrad.

Prireditve, ki je namenjena najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, z inovativnostjo in ustvarjalnostjo izkazali na tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev, se je udeležila skupaj z mamo in mentorico  tudi učenka naše šole osmošolka MARTINA JELEN SMOLKO, ki je prejela zlato priznanje na državnem tekmovanju iz logike.

Prireditev je letos potekala pod častnim pokroviteljstvom prof. dr. Józsefa Györkösa, direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS). Program prireditve je bil pester in zanimiv, vodil in povezoval ga je Nik Škrlec, 24-letni dramski igralec, ki je dejaven na različnih gledaliških odrih. Pohvalil se je, da je še vedno aktualni državni prvak v citiranju števila PI. Vseh zlatih nagrajencev z državnih tekmovanj v organizaciji ZOTKS  je bilo letos 672.

To je še en dokaz, da resnično ZNANJE ŽANJE in talentiranih mladih, ki bodo krojili tehnološki razvoj Slovenije ne manjka.

Vsi na prireditvi prisotni smo preživeli lepo in zanimivo popoldne.

Prav je tako bila Martina v petek, 1. junija 2018, na nagradnem izletu v Salzburg, kamor jo je povabilo Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA), ker je na letošnjem tekmovanju Mednarodni matematični kenguru  bila med najboljšimi v državi.

Učiteljica matematike Marija Andrejč

 

Dostopnost