(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
Udeleženci dneva miru na Cerju

Udeleženci dneva miru na Cerju

V okviru Unesco šole so se trije osmošolci z učiteljicama Tatjano Perša in Nino Budja Zalokar v petek, 21. septembra 2018, udeležili praznovanja MEDNARODNEGA DNEVA MIRU NA CERJU. Prireditev je potekala v okviru mednarodnega projekta Meja ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju pod geslom “Iz roda v rod…za vse čase”. Prisotne je najprej pozdravil nacioanlni koordinator Unesco ASP šol, gospod Jože Bogataj. Sledil je razgovor dijakov s poznavalcem slovenske zgodovine, dr. Renatom Podberšičem. Učenci in dijaki so nato sodelovali v delavnicah s pestrim programom. Pripravljenih je bilo 15 delavnic za okrog 600 udeležencev. Druženje na Cerju se je zaključilo s predstavitvijo dela v delavnicah in posaditvijo drevesa miru.

Vtisi naših učencev o dnevu na Cerju:

Udeležili sva se literarne delavnice v tujem jeziku. Ves čas smo se pogovarjali samo v angleščini. Razdelili smo se v manjše skupine in vsaka skupina si je izbrala temo, ki se je navezovala na geslo iz generacije v generacijo. Pogovarjali smo se o internetu, tehnologiji, družinah, kmetijstvu… Ob koncu delavnic je vsaka skupina predstavila svoje delo. Spoznali sva nove prijatelje in preživeli zanimiv dan na Primorskem.

Lara Čolnik in Ronja Slavič

Vožnja v Cerje z avtobusom je bila kar dolga. Na prizorišču dogajanja je bilo veliko mladih in njihovih mentorjev iz cele Slovenije in tudi iz Italije. Sam sem sodeloval v gibalni delavnici, kjer smo izvajali gibe v obliki osmice. Vodil jo je profesor umetnosti giba. Dan na Cerju mi je bil zelo všeč in zame je bil to zanimiv in prijeten izlet.

Gašper Koren

                                                 Tatjana Perša

Dostopnost