Tradicionalni slovenski zajtrk

TSZ

TSZ

16. 11. 2018 smo obeležili dan slovenske hrane. Letos je poleg poudarkov iz preteklih let dodano še spodbujanje k razmišljanju, kako pomembna so zdrava tla za zdrav in kakovosten pridelek. Torej, ni vseeno v kakšni zemlji rastejo rastline. Geslo letošnjega dneva slovenske hrane se glasi: Varna in kakovostna hrana iz zdravih slovenskih tal. Varujmo jih.
Tega dne smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk (kruh, mleko, maslo, med, jabolko – vse domačega izvora). Pomembno sestavino zajtrka predstavlja med, ki ga pridelujejo pridne čebelice, pomagajo pa jim čebelarji. Zanimive podrobnosti o čebelah so nam predstavili učenci čebelarskega krožka po mentorstvom učiteljice Marije Andrejč. Obiskala in nagovorila sta nas tudi čebelarja Čebelarskega društva Radenci, g. Daniel Tkalčič, predsednik in g. Zlatko Sever.
Ob koncu prireditve so učenci lahko prejeli odtis štampiljke čebelice, ki je nekoč krasila zvezke najbolj pridnih, marljivih, organiziranih učencev.