(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
Na obisku v Pavlovi hiši

Na obisku v Pavlovi hiši

V sredo, 8. 5. 2019 sta v Pavlovi hiši v Potrni v sosednji Avstriji Ivona Mes in mag. Bernarda Roudi sodelovali v oddaji svobodnega radia AGORA, ki je namenjen slovenskim poslušalcem na avstrijskem Štajerskem in Koroškem. Predstavili sta rezultate raziskovalne naloge Življenje na stičišču St. Germainske in Trianonske mirovne pogodbe, ki je nastajala od septembra 2018 do marca 2019,  katere avtor je poleg Ivone tudi Jakob Stanek. Naloga je nastajala tudi v sodelovanju z Pavlovo hišo v Potrni/Laafeldu v Avstriji.

Oddaja bo na sporedu ob dnevu Evrope, 9. 5. 2019 ob 13. uri. Ker je geslo Evropske unije »Združeni v raznolikosti«, je vsebina več kot primerna, saj je v nalogi predstavljen utrip življenja v radgonskem kotu, v Prekmurju in v Porabju in govori o življenju slovenske manjšine v Republiki Avstriji in na Madžarskem, o usodi nemške manjšine in judovske skupnosti v Prekmurju ter o življenju pripadnikov madžarske manjšine v Republiki Sloveniji.

Povabilo za sodelovanje v oddaji je priznanje za uspešno delo Jakoba in Ivone pod mentorstvom mag. Bernarde, za kar so na regijskem srečanju že prejeli zlato priznanje.

Povezava do posnetka.

Zapisala: mag. Bernarda Roudi

Dostopnost