(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

»A zgodi se, da v roke vzameš knjigo in začutiš, kako je lahko tudi drugače. Knjige imajo namreč čudovito lastnost –pomagajo nam, da ne hitimo. Ko listaš po knjigi in se mirno zatopiš v njeno vsebino, te na lepem ni več strah, da bi vse neopaženo zdrvelo mimo tebe. Tedaj spoznaš, da se ti ni treba brezglavo mučiti z nepomembnimi opravili.«

Kęstutis Kasparavičius, odlomek iz poslanice ob mednarodnem dnevu knjig za otroke

Letošnjo bralno sezono smo slovesno zaključili v sredo, 24. aprila 2019. Na začetku kulturnega programa je Larisa Šafarič zapela pesem Moj kuža, s katero se je predstavila na srečanju Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo ter se uvrstila v polfinale. Osmošolki Lara Čolnik in Ivona Mes sta prebrali odlomek iz poslanice in predstavili gosta, mladinskega pisatelja in novinarja, Andreja Predina.
Andrej Predin se je z učenci pogovarjal o delu pisatelja, nato pa je predstavil še svoja književna dela. Učenci so z veseljem sodelovali v pogovoru in odgovarjali na njegova vprašanja.
Po avtorjevi predstavitvi je sledila podelitev bralnih značk in spominskih priznanj Zlatim bralcem, ki so v vseh devetih letih opravili bralno značko. Zlati bralci so postali: Anej Belak, Martina Jelen Smolko, Jakob Plajnšek, Katja Slekovec, Jakob Stanek, Aneja Šoštarič in Julija Vogrinec.
Vsem prejemnikom bralnih značk iskreno čestitam, mladim bralcem pa želim, da jih nagovori čim več zanimivih knjig, ki jih bodo popeljale v tihe kotičke sprostitve.

Mentorica Bralne značke: Alenka Kozar

Dostopnost